Keresse meg a legolcsóbb járatokat

Bhután Samtengang Trek

Ünnep Bhután Samtengang Trek


Bhután, a Himalája hegységeinél fekvő kis ország, valódi paradicsom a természet szerelmeseinek. Szépsége mesés, beleszeretni pedig könnyű, még azoknak is, akik csak rövid időt töltenek itt.

Bhutánban a természeti kincseket szintén nem lehet kihagyni, és egyik legkedveltebb kirándulási túra indul Királyi Bhutáni Légvédelmi Egyetemtől a Samtengang Trek útvonalon keresztül. A túra Zhemgang és Trongsa területén halad át, ahol a hegységek és a dzsungel az út mentén szép látványt nyújtanak.

A Samtengang Trek egy hatnapos túra, ahol a látogatók elhagyják Trongsa-hegyvidéket és átbukva a zord havasi patak felett, megkezdik az emelkedést a Samtengang-hegység felé. Lépésről lépésre a hegységben áthaladva, a túrázókat olyan festői tájak fogadják, ahol a hegycsúcsok és a dzsungel együttműködik, hogy egy figyelemre méltó természeti tisztaság jöjjön létre.

A nagy alapterületű tanyákon elterjedt előadási pontok mellett a túra a dzsungelből kiemelkedő homokos sziklák kilátásának élvezetéhez is vezet. A túra alatt a kirándulók hatalmas és lenyűgöző dzsungelterületeket fedezhetnek fel, amelyek érintetlen környezetben vonzó élővilágukkal fényletenek.

A túra során a látogatók Himalája egyik gyönyörű folyója, a Mangde Chhu mellett is haladnak, melynek vizét az ország talán legfontosabb energiahordozójaként hasznosítják. A Mangde Chhu mentén haladó túra a látogatók számára kellemes és pihentető élményt nyújt.

Ha valóban el szeretne készülni a Samtengang Trek túra során, ajánlott néhány napot szánni Bhutánban, hogy felkészüljenek a hegymászó kalandra. Ahhoz, hogy teljesen megtapasztaljuk Bhután szépségeit, fontos, hogy lássuk, hogy miként élnek az emberek és milyen hagyományos életmódot élnek a falvakban. Azitán, miután feltöltődött a természetben, a túra során áthaladó templomok, szent helyek és promenádok feltérképezése után, a városi kultúra elmerülésére is ügyelni kell.

A Bhutánba látogatók megállapíthatják, hogy könnyű lesz szeretni ezt a csodálatos országot, amely annyi természeti kincset tartalmazz. A Samtengang Trek túra, minden túrázó számára ajánlott, aki Bhutánban tartózkodik. A tapasztalt túrázók, valamint az életükben először túrázók kivétel nélkül szeretni fogják a lenyűgöző kilátást, amelyet a hegycsúcsok és a dzsungel nyújt. Így ha Bhutánban jár, ne habozzon kipróbálni a színes kultúrában, figyelemre méltó tájképekben gazdag, és az életmentő élményekben bővelkedő Samtengang Trek túrát!


Időjárás Bhután Samtengang Trek


Bhután, az ázsiai ország, amely Nepal, India és Kína határán található, hihetetlenül változatos időjárással rendelkezik. Az ország területén megtalálható a Himalája hegyvonulat, amely magas hegyekkel és mély völgyekkel tarkított. Bhutánban az időjárás szubtrópusi éghajlatotól a hideg hegyi időjáráson át változó, gyakran nedves éghajlatig terjed. Ezen belül a Samtengang Trek, amely a Punakha dzsungel területén található, különösen érdekes időjárási feltételeket kínál.

A Samtengang Trek a Punakha-dzsungelben található, amely Bhután egyik legelhagyatottabb és legvadregényesebb területe. Ez a túra 4-5 napig tart, és során felkereshetők a helyi falvak, templomok és természeti látnivalók. Az időjárás ezen útvonal mentén nagyon változatos lehet, ezért mindenképpen érdemes megfelelő ruházattal és felszereléssel ellátni magunkat.

A Samtengang Trek alatt az időjárás függ a szezontól. Az április és május hónapok a legmelegebbek, míg december és január a leghidegebb időszakok. Tavasszal és nyáron a nappali hőmérséklet általában 20-25 Celsius-fok körül mozog, míg éjszaka 10-15 Celsius-fokra esik vissza. Az őszi és téli hónapokban a nappali hőmérséklet 10-15 Celsius-fok lehet, míg éjszaka 5-10 Celsius-fokra csökkenhet. Fontos tudni, hogy a hegyekben lévő magasabb területeken jelentősen alacsonyabb hőmérsékletre lehet számítani.

A csapadék ezen útvonal mentén rendkívül változatos lehet. Tavasszal és nyáron, a monszunidőszakban a légkör nedves és esős lehet, így készüljön fel esőruhával és vízálló hátizsákkal. Az őszi és téli hónapokban kevesebb eső esik, de még mindig előfordulhatnak záporok és ködös időjárás. A túrázás előtt mindenképpen ellenőrizze az aktuális időjárási jelentéseket, és vegye figyelembe az időjárást befolyásoló helyi tényezőket, például a hegyek és a völgyek közötti szélerősséget és irányt.

A Samtengang Trek során a táj gyönyörű és változatos. A túraútvonal az erdőktől a dombokon át a folyókhoz vezet. Bizonyos részeken meredek és sziklás útvezetésre lehet számítani, ezért javasolt megfelelő túracipőt viselni, amely megfelelő tapadást biztosít a nedves és csúszós talajon.

Bhutánban az időjárás szélsőséges változatossággal bír, így a Samtengang Trek során mindig készen kell állnia a hirtelen változásokra. Fontos, hogy megfelelően készüljön fel és felkészüljenek az esetleges időjárási kihívásokra. Ezekkel az intézkedésekkel egy lenyűgöző és izgalmas túra vár Önre a bhutáni Samtengang Trek útvonalon.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Bhután Samtengang Trek


1. Mi a Bhután Samtengang Trek?

A Bhután Samtengang Trek egy híres túraútvonal Bhutánban, amely átfogó képet nyújt az ország kulturális örökségéről és lenyűgöző hegyi tájairól. Ez a népszerű túra körülbelül 10 napig tart, és számos látványos kilátással és kulturális látnivalóval rendelkezik.

2. Mennyi ideig tart a Bhután Samtengang Trek?

Általában a Bhután Samtengang Trek körülbelül 10 napig tart, de ez eltérhet a csoport preferenciáitól és a helyszínekhez való hozzáférésétől függően.

3. Milyen nehézségi szintű a Bhután Samtengang Trek?

A Bhután Samtengang Trek közepesen nehéznek számít. A túra gyakran magában foglalja a meredek emelkedéseket és lejtéseket, valamint a hegyvidéki tereptárgyakat. Azonban nincs szükség speciális hegymászói képességekre, és az egészséges fizikai állapotban lévő emberek általában képesek teljesíteni.

4. Mikor a legjobb idő Bhután Samtengang Trekre?

Az optimális idő a Bhután Samtengang Trekre tavasz (március-május) és ősz (szeptember-november). Ezek az időszakok általában tisztább időjárást és csodálatos kilátásokat biztosítanak. Azonban a monszun időszaka (június-augusztus) kerülendő, mert csapadékos és ködös lehet.

5. Mi az ajánlott csomag a Bhután Samtengang Trekre?

Általában a résztvevőknek tartalékot kell csinálniük a túra ideje alatt, beleértve az alábbiakat: túracipők, ruházat rétegezéshez a változékony időjáráshoz, vízálló kabát, hátizsák, lengyel rudak, szúnyogriasztó és napvédelem.

6. Van-e szállás a Bhután Samtengang Trek során?

Igen, a túra során a résztvevők többféle szállási lehetőséget kaphatnak. Ezek közé tartoznak a trekking sátrak, vendégházak vagy Turista szobák (ezek a Bhutáni alapfokú szállások, amelyek egyszerűbbek és olcsóbbak).

7. Mik a jelentősebb látnivalók a Bhután Samtengang Trek során?

A Bhután Samtengang Trek során számos jelentős látnivalóval találkozhatunk, mint például a Thimphu fővárosát, a Black Mountain Nemzeti Parkot, a Phajoding kolostort és a Punakha és Paro völgyét is.

8. Milyen készültségi szint szükséges Bhután Samtengang Trekhez?

A Bhután Samtengang Trekhez jó készültségi szint szükséges. Ajánlatos előzetes fizikai felkészülést végezni, beleértve a gyaloglást és a kardio gyakorlatokat, hogy megfelelően felkészüljünk a távolságra és a terepre.

9. Hogyan lehet elérni a Bhután Samtengang Trek kiindulópontját?

A Bhután Samtengang Trek kiindulópontja Legzunkha, a Punakha völgyében található. A legkényelmesebb módja az elérésének a repülőjárat Paróra, majd a Punakha völgybe való autóúttal. Ehhez azonban Bhutáni vízumot kell szerezni és regisztrálni kell egyéni vagy csoportos túrához.

10. Mennyibe kerül a Bhután Samtengang Trek?

A Bhután Samtengang Trek ára változhat a szolgáltatótól és a szolgáltatási szinttől függően. Általában a költségek magukban foglalják az útiköltségeket, a szállást, az étkezést, a hegyi vezetőt, a felszerelést és a belépőjegyeket. Általában a 2000 és a 5000 dollár közötti tartományba esik. Azonban mindig célszerű ellenőrizni a legfrissebb árat a turisztikai ügynökségnél vagy a szolgáltatóknál.


Szállás Bhután Samtengang Trek


Bhután hihetetlenül szép ország, és a Samtengang Trek a Himalája egyik legcsodálatosabb túrája.

A trek Bhután nyugati részén halad, és a Paro Dzongkhagtól kezdődik, ahol a híres Taksang (Tigris Fészkének) kolostora található. A túra összesen körülbelül 6 napig tart, és általában október és április között ajánlják.

A trek gyönyörű helyeken halad át, és a résztvevők gyönyörű kilátást élvezhetnek a Himalája hegyeire és a környező völgyekre. A túra során megállhatnak a Drukgyel Dzongnál, ahol számos buddhista kolostor található.

Az éjszakák általában a sátrakban történnek, és a résztvevőknek maguknak kell megfordítaniuk a sátrakat. Az ételek általában helyi specialitásokból állnak, és nagyon finomak és táplálóak.

A túra során a résztvevők számos tevével találkozhatnak, amelyek Bhután egyik jelképe. A tevék hátán szállítják az élelmiszert és az egyéb felszereléseket.

A trek végén a résztvevők egy gyönyörű tavat érnek el, ahol lehetőség van evezésre és horgászatra is.

Összességében a Samtengang Trek egy fantasztikus élmény, amely sosem felejthető. Bhután érintetlen szépsége, a Himalája magával ragadó szépsége és a környező táj varázslatos jelentése ennek a treknek a részévé válik. Ha igazi kalandra és élményre vágysz, válaszd a Samtengang Trek-t Bhutánban!


Repülőjegy Bhután Samtengang Trek


Ha szeretnél megtapasztalni valami különlegeset és elképesztően gyönyörű helyen túrázni, ne keress tovább, mint Bhután Samtengang Trek. Bhután, a Himalája kebelében található kis, többnyire buddhista ország, amely híres sziklákra épült dzsundzsákjáról, gazdag történelméről és elképesztő természeti szépségeiről.

De hogy eljussunk Bhutánba, először repülőjegyet kell foglalnunk. A legtöbb nemzetközi repülőtér Thimphu, Bhután fővárosa mellett található, és a Bhután Közlekedési Hatóság jóváhagyott légitársaságai közlethetőek. A legtöbb látogatónak Dél-Ázsia vagy Közel-Kelet más országaiból kell átszállnia, és általában Delhiben, Bangalorében, Bangkokban vagy Szingapúrban landolhatnak. Onnan további repülőjárattal érhetik el Bhutánt.

Fontos megjegyezni, hogy Bhutánba történő repülőjegyeket csak a bhutáni kormány által jóváhagyott helyi utazási irodák közvetítésével lehet megvásárolni. Ez a Bhutáni Királyság egyik turista korlátozó intézkedése. Tehát ne feledje, hogy keresse fel a hivatalos ügynökséget, vagy vegye fel a kapcsolatot egy utazási szakértővel a repülőjegy foglalásához.

A repülőjegyek ára Bhutánba változó lehet, attól függően, hogy honnan és mikor foglalja őket. Általában a főszezonban, amely májustól szeptemberig tart, a repülőjegyek drágábbak lehetnek. Azonban kisebb utazási költségeket teremthet, ha inkább az alszezonban utazik, például március vagy november hónapban.

Az árakon kívül a repülőjegyek foglalásakor fontos szem előtt tartani a hosszú érkezési időket is. Bhutanban csak nappal lehet repülni, mivel a dzsundzsa repülőtér nincs felszerelve éjszakai repülésekre. Tehát előfordulhat, hogy korán reggel vagy késő este érkezik meg, és a hosszú érkezési és indulási idők miatt el kell töltenie egy éjszakát a közeli Hotel Paro-ban.

Miután megérkezett Bhutánba, észre fogja venni, hogy az országban való túrázás során lenyűgöző természeti látványosságok és szépségek várnak Önre. A Samtengang Trek egyik legnépszerűbb útvonala az országban, és kényelmes túra lehetőséget nyújt az egyik legeldugottabb és lélegzetelállítóbb helyen.

A Samtengang-ösvény 4 napos túra, amelynek során átutazik a gyönyörű hegyi tájba és számos hagyományos faluba. Az út során olyan látványos helyeket látogathatunk meg, mint a Dorjibi, a Lamperi botanikus kert és a Punakha Dzong. Ezenkívül megcsodálhatja a Himalája panorámáját és megtapasztalhatja a bhutáni kultúrát és ételeket.

Ha valóban felejthetetlen és kalandos utazásra vágyik, és szeretne elmélyedni Bhután természeti és kulturális szépségeiben, ne hagyja ki a Bhután Samtengang Trek-et. Foglaljon repülőjegyet Bhutanba, és készüljön fel egy csodálatos kalandra!


Nejrozsáhlejší online výběr letenek

98% boldog ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

A legkedvezőbb repülőjegyek minden országba a világon

Olcsó repülőjegyek az egész világba egy weboldalon.

Repülőjegyek felderítése