Keresse meg a legolcsóbb járatokat

Egyiptom Abu Simbel

Repülőjegy Egyiptom Abu Simbel


Egyiptom kulturális gazdagsága és történelmi jelentősége lenyűgöző. Az országban számos olyan nevezetesség található, amelyek évszázadok óta vonzzák a turistákat. Az egyik legkiemelkedőbb látványosság Abu Simbel, amely i. e. 13. században épült a Nílus partján.

Abu Simbel a felső-egyiptomi Aszván közelében található, és a Nílus déli részén elterülő Núbia régió egyik leghíresebb és leghízebb templompárjával büszkélkedhet. Az út Abu Simbelbe hosszú és kihívást jelenthet, de a repülőjegyek megvásárlása megkönnyíti és felgyorsítja az utazást.

Az Abu Simbel repülőtér kifejezetten azért lett megépítve, hogy lehetővé tegye a turistáknak, hogy kényelmesen és gyorsan eljuthassanak a templomokhoz. A repülőtérre való érkezés után mindössze 20 perces autóút választja el a látogatókat az ősi történelmi helyszíntől.

A repülőjegyek előnyei között szerepel, hogy megtakaríthatnak sok időt és energiát a hosszadalmas utazással szemben. Helyette könnyedén elrepülhetünk az egyiptomi fővárosból, Kairóból, vagy más nagyvárosból, például Luxorból vagy Aszvánból.

Több légitársaság is kínál járatokat Abu Simbelbe, tekintettel az egyre növekvő népszerűségére. A jegyárak változóak lehetnek, de figyelembe véve az utazás kényelmét és a megtakarított időt, sokan hajlandóak megfizetni az árat.

Érdemes időben megszervezni az utazást és előre lefoglalni a repülőjegyeket, mivel Abu Simbel kis hely, és a turisták száma bizonyos korlátozásokhoz kötött. A jegyeket általában online vagy a repülőtéri irodákon keresztül lehet beszerezni.

Az Abu Simbelbe tartó repülőjáratok rendszerint kényelmesek és kellemesek. Az út alatt gyönyörködhetünk Egyiptom lenyűgöző tájainak látványában, beleértve a Nílust és a sivatagot is. A repülőjáratok rövid távúak, általában körülbelül egy óra hosszúak.

Ahogy megérkezünk Abu Simbelbe, a látvány lenyűgöző. A templomok impozánsak és részletesek, és kétségtelenül egyedülálló élményt kínálnak a látogatóknak. A Ramszesz II templom híres a hatalmas szobrokról, amelyek a faraóval és más fontos személyiségekkel vannak díszítve.

Abu Simbel az egész világon elismert kulturális örökség. A templomok megőrzésének fontossága miatt az UNESCO világörökségi helyszínek közé sorolta. Ez azt jelenti, hogy a helyszín megőrzéséért, fenntartásáért és védelméért tett erőfeszítésekre összpontosítanak.

Az Abu Simbelbe történő utazás az egyiptomi kaland egyik csúcspontja lehet. A repülőjegyek segítséget nyújtanak az utazóknak, hogy eljussanak idáig, mindezt időt takarítva meg és kényelmesen. Aki a múlt izgalmas pillanatait szeretné felfedezni, mindenképpen látogassa meg ezt az évezredes templompárat, és repülőjegyeket vásároljon Abu Simbelbe.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Abu Simbel


1. Mi az Abu Simbel templom?
- Az Abu Simbel templom egy ókori egyiptomi sziklafalba vájt templomkomplexum Núbia területén. Ramszesz II. építtette a 13. században B.C.

2. Hol található az Abu Simbel templom?
- Az Abu Simbel templom az Aszuáni-tónál található, Egyiptom déli részén.

3. Milyen jelentősége van az Abu Simbel templomnak?
- Az Abu Simbel templomot közeli halálára emelte Ramszesz II., hogy megörökítse a nagyságát és hatalmát a kor számára.

4. Milyen méretű az Abu Simbel templom?
- Az Abu Simbel templom fő homlokzata körülbelül 30 méter magas, a két sziklaszobor pedig 20 méter magas.

5. Miért vájták ki a templomot a sziklafalba?
- A templomot a sziklafalba vájták ki, hogy védve legyen a tavaszi áradásoktól, és megőrizze az építés időtállóságát.

6. Van-e belépőjegy az Abu Simbel templomba?
- Igen, van belépőjegy az Abu Simbel templomba. Az árak különbözőek lehetnek attól függően, hogy turista vagy helyi lakos vagy.

7. Milyen egyéb látnivalók vannak a közelben?
- A közelben található az Aszuáni gát, a Félhold-hoz hasonlító Núbiai falu, valamint más ősi templomok és sziklatemplomok.

8. Milyen közlekedési lehetőségek vannak az Abu Simbel templomba?
- Az Abu Simbel templomba repülővel vagy hajóval lehet eljutni. Repülővel kb. 3 óra alatt érhető el Aszuán keresztül, míg hajóval hosszabb időt vesz igénybe.

9. Milyen időpontban érdemes látogatni az Abu Simbel templomot?
- Az Abu Simbel templomot lehetőleg reggel vagy estefelé érdemes látogatni, mivel a déli órákban rendkívül meleg lehet a területen.

10. Milyen ruházatot ajánlott viselni az Abu Simbel templom látogatásakor?
- Ajánlott könnyű, laza ruházatot viselni, amely megvédi a bőrt a napégéstől. Ne feledkezzen meg a napvédőkről, napszemüvegről és kalap viseléséről sem.


Ünnep Egyiptom Abu Simbel


Az otthoni unalom megöl és szükségünk van a rendszeres szünetre, hogy felfrissüljünk és újdonságot hozzunk az életünkbe. Az utazások egyik legmeglepőbb helye Egyiptom, amely a történelem színhelye és számos látványossággal rendelkezik. Az egyik leglenyűgözőbb dolog, amit meg kell látogatni Abu Simbel.

Abu Simbel a Nílus déli részén, az Aszuáni-növén helyezkedik el. A templom hatalmas mérete, az ősi gazdagsága és a lenyűgöző megjelenése a turisták számára nagyon vonzó. A templomot Ramzesz II-nek szentelték és ókori Egyiptom aranykorának legnagyobb építészeti csodája. A templokat első ízben 1813-ban vizsgálták meg egy svájci feltaláló robot segítségével, de a nagyobb felújítást csak az 1960-as évekhez közel végbement.

A templom bejárata óriási oszlopokkal borítva, 18 méter magasan. A templomban olyan dolgok találhatók, mint az istenek szobrai, hieroglifák, freskók, amelyek a Ramzesz II-ről szóló történeteket mutatják be. A templom másik nevezetessége a Nefertari temploma, amely a király kedvenc felesége, Nefertari emlékének szentelt. Az Nefertari templomot mindkét oldalon nagyon szárnyas nők őrzik.

Abu Simbel ideális hely a történelem szerelmeseinek, akiket lenyűgöznek az ókori építészeti csodák. A templom az egyik legszebb és legimpozánsabb látványosság Egyiptomban, amelyet minden turistának látnia kell. Érdemes időt fordítani arra, hogy a turisták teljesen ellepjék az összes részletet, és gondolatban visszatérjen a múltba, amikor az ókori Egyiptom egyik legjelentősebb uralkodója lakott ebben a templomban.

Ha elhatároztad, hogy Abu Simbelba utazol, több lehetőséged van arra, hogy odaérd és fedezd fel az egyiptomi történelem lenyűgöző pillanatait. A legjobb ideje, hogy látogassa meg Abu Simbel, tavasz és ősz, amikor a hőmérséklet mindig egész napja alatt az állandó és tűrhető. Bár Abu Simbel messze van a fővárostól, a luxusbuszok, a vonatok vagy a repülőgépek belátható áron elérhetők.

Összességében Abu Simbel nemcsak az Egyiptom idegenforgalmi ágazata számára fontos, hanem a világ kulturális öröksége is. Ha valaha is a tervekben szerepelnek a világ legérdekesebb helyeinek listája, akkor Abu Simbel mindenképpen ott kell lennie. Élje az életét új módon! Látogasson el Egyiptomba, és fedezze fel az ősi templomok szépségét és varázsát!


Szállás Egyiptom Abu Simbel


Az Abu Simbel az egyik legismertebb turisztikai látványosság Egyiptomban. Az UNESCO által világörökségi helyszínnek nyilvánított kultikus szikla szobrok komplexuma az ország déli részén található, az Nívói- tónál.

Ez a lenyűgöző építészeti alkotás a 13. században Thutmose III és Ramszesz II uralkodók által készített dicsőséges templomokat tartalmazza. Az Abu Simbel sziklakomplexumot a Nílus partján építették, több mint 3 kilométerre a szudáni határtól.

A templom a napforduló idején kapja a legtöbb látogatót, amikor a nap felkelése közvetlenül a templom csodás szobraira világít. Az Abu Simbel épületei kívül és belül is meglepően szépek, és megőrizték az ókori Egyiptom művészeti stílusainak néhány legmagasabb minőségét.

Mivel Abu Simbel elég messze fekszik a turisták korábban preferált régióitól, a szálláshely választási lehetőségei kissé korlátozottak, de mégis megtalálhatók az ideális szálláshelyek. Határozottan javasoljuk az Abu Simbel-i hotelt, melynek épülete a masszív kövek falának mentén helyezkedik el.

Olyan szálláshelyek is elérhetőek, mint a Nubian Apartmanok, melyek egy privát lakásból állnak, kényelmes bútorokkal és világos, hangulatos szobákkal. Az Nubian Apartmanok Abu Simbel közelében találhatók és kiváló hely azok számára, akik egy kicsit el akarnak szakadni az egész világtól.

Ha valami kényelmesebbre vágyunk, választhatjuk a Nubian Guest House otthonos szállását. Élvezze a kristálytiszta Nílus folyót nyugodt látványát, mialatt lazítunk ebben az egyedülálló szálloda kertjében. Szobakínálatuk magában foglalja az egyénileg dekorált és kényelmes szobákat és lakatóelemeket.

Most, hogy ismerjük az Abu Simbel-i szállás lehetőségeit, nem kell aggódnunk, hogy hol fogunk megszállni, amikor meglátogatjuk ezt a varázslatos helyet. Az Abu Simbel tökéletes hely a pihenésre és az eltöltött időre, valamint a kiváló szálláshelyek és az izgalmas látnivalók széles választéka áll rendelkezésre minden utazó számára. Houzzuk hát mindenki Abu Simbel-i utazásának hasznát, tapasztaljunk meg rengeteg érdekes szórakozást és élvezzük a kényelmes szálláshelyeket is.


Időjárás Egyiptom Abu Simbel


Az időjárás Egyiptom Abu Simbel városában az év nagy részében száraz és forró. Az átlagos hőmérséklet januártól márciusig 25-30°C között, áprilistól júniusig 30-35°C között, július és szeptember között pedig 35-40°C között van. Az októberi időszak enyhébb, átlagosan 30°C körül alakul.

A napi hőmérséklet-ingadozás nagy is lehet, akár 10-15°C is lehet a kora reggeli és esti hőmérséklet között. Ugyanakkor az éjszakák is rendkívül melegek, általában 20-25°C fok között van az átlag.

A csapadék nagyon ritka, de ha esőként hull, akkor gyakran rövid, felhőszakadás szerű záporok formájában jelentkezik. Az esős időszak általában késő augusztus és szeptember, de ez még mindig viszonylag száraz időszaknak számít.

A nagyon magas hőmérséklet miatt az embernek folyamatosan hidratáltan kell maradni, különösen a turistáknak, akiknek sok időt kell a napos körülmények között tölteniük. A felhős időszakokban viszont ajánlott lehet hosszú ujjú ruházatot viselni, mivel akkor is érdemes figyelni a nap sugaraira, amelyek hosszabb időn keresztül is okozhatnak égési sérüléseket.

Végül, az éjszakai hőmérséklet is meleg, így valószínűleg nem kell aggódniuk azoknak, akik hosszabb időt töltenek késő este vagy éjszakai sétákban. Viszont a hőmérséklet kora reggel korai óráiban is viszonylag magas lehet, így az autentikus kirándulások megtervezése során érdemes figyelembe venni az időjárási körülményeket. Alapvetően muszáj azonban nagy figyelmet szentelni a túl forró környezet miatt fokozottabb hidratálásra és a megfelelő ruházatra.


Nejrozsáhlejší online výběr letenek

98% boldog ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

A legkedvezőbb repülőjegyek minden országba a világon

Olcsó repülőjegyek az egész világba egy weboldalon.

Repülőjegyek felderítése