Keresse meg a legolcsóbb járatokat

Egyiptom Philae templom

Szállás Egyiptom Philae templom


Az Egyiptomi Philae Templom, melyet a Nílus folyó közepén található Philae-szigeten építettek, rendkívül fontos turisztikai látványosság. Az épület hosszú és izgalmas története miatt sok turista vonzódik hozzá, akik gyakran szállást keresnek a helyszínen.

A Philae-sziget egy kis lakatlan sziget, amelyről a templom a 19. században került lebontásra és az Egyiptomi Aszuan-város helyett az Aszuan Felső-szárazföldre vitették, ahol a templomot újra felépítették. Azonban a megújított templom azzal a problémával szembesült, hogy az Aszuan-duzzasztógát megépítése után az óceáni hullámok elkezdték alulmarni, ami hosszú távú károsodáshoz vezetett.

Szerencsére a Nemzetközi Bizottság gyorsan összeállt, hogy megoldást találjon a problémára, és végül úgy döntött, hogy a templomot egy másik szigetre, Agilkia-ra helyezi át, ahol talán a víz nem fogja károsítani. Az áthelyezést nagyon figyelemre méltó és precíz munkával végezték, és a Philae Templom új otthona csodálatos látvány a turisták számára.

A szállások rendkívül sokfélék a Philae Templom környékén. Egyik lehetőség a Szárazföldi Akropolisz Aszuan szállodája, amelynek a szobái a Nílus folyóra néznek. A szálloda tökéletes helyen van, a felújított Philae Templom szigete csupán néhány perc hajóútra van. A szálloda saját étteremmel rendelkezik, ahol a helyi és nemzetközi ételeket is kínálják. Az elsősorban luxus élményekre vágyó turisták számára a Sofitel Legend Old Cataract Aszuan szálloda tökéletes választás lehet.

Ha a turisták valami még közelebbi az úti célhoz kívánnak, az Aszuan Mövenpick szálloda szintén fontos alternatíva lehet. A szálloda saját homokos stranddal rendelkezik, és egy gyönyörű medencével is büszkélkedhet. A szálloda a Nílus folyóra néz, így a kilátás örökre maradandó élményt nyújt.

Végül, azok számára, akik kedvelik a kisebb és hangulatosabb szállodákat, ott van az Egypt Marsam Hotel. A szálloda a Nílus partján helyezkedik el, és minden szobája saját erkélyével rendelkezik. A szálloda saját éttermében a hagyományos egyiptomi ételek mellett a nemzetközi konyha is megtalálható.

Összegzésképpen, a Philae Templom látogatása igazán emlékezetes élményt nyújt, és a környéken számos szálláslehetőség található, hogy a turisták megfelelően élvezhessék ezt a fogadóképes Egyiptomi város látványát. Az egyedisége miatt a Philae Templom biztosan kitűnik az egyiptomi turisztikai látványosságok sorában, és remélhetőleg sok turista számára nyújt örömteli és izgalmas utazási élményt.


Repülőjegy Egyiptom Philae templom


Az Egyiptom repülőjegyek a turisták számára egy nagyszerű lehetőséget kínálnak, hogy felfedezzék az országot, s felfedezhessék az ország kulturális és történelmi helyszíneit. Az egyik legfontosabb helyszín, melyet meg kell látogatni, az Egyiptomi tartományban található Philae-templom. A turisták számára számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy a leginkább megfelelő és gazdaságos repülőjegyeket találják meg, amelyek segítségével az országba utazhatnak.

Az Egyiptom repülőjegyek széles körű választékát kínálják – többek között oda-vissza jegyeket és turista osztályú jegyeket is. Az egyik legjobb javaslat, hogy az interneten keresztül kereshetünk lehetőségeket, hogy egyidejűleg több helyről is megvizsgálhassuk a repülőjegyek árait és állapotát. Az interneten keresztül könnyen és gyorsan találhatunk árengedményeket és kuponkódokat, amelyek segítségével megtakaríthatunk egy jelentős összeget.

Egy fontos tény, hogy az Egyiptomi régióhoz történő utazáshoz biztosítani kell az utazás előtt az egészségi állapotot, hiszen az országban elterjedt egészségügyi problémák, mint például a hasmenés sajnos nincsenek kizárva. Annak ellenére, hogy a turisták számára fenntartott területek védettebbek és biztonságosabbak, talán a legjobb megoldás, ha magunkkal hozunk olyan biztonsági eszközöket, mint például antibiotikumokat, amelyek segítségével az elképzelhető egészségügyi problémákat megelőzhetjük.

A turisták gyakran a repülőjegyek mellett az egyéb utazási eszközökre vonatkozó lehetőségeket is megvizsgálják. Az Egyiptomi tartományban azonban a legjobb megoldás ha a repülőjegyek mellett autóbérléssel és leglátogatottabb turisztikai helyeket, mint például a Philae-templom meglátogatásával élünk. Az autóbérlés megszabadít a korlátozásoktól, és önkényesebb utazás biztosításáról gondoskodik.

Összességében, az Egyiptom repülőjegyek széles választékát kínálják és számos lehetőséget kínálnak az utazók számára, hogy felfedezhessék az ország kincseit. Az egyik legjobb megoldás, ha az internetet használjuk, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatokat, és végezhessünk kutatást az egyéb utazási lehetőségekre vonatkozóan. Az embereknek az egészségi állapotukat is fontolgatniuk kell, mielőtt az országba utaznak, és elővigyázatosan kell megválasztani a szállásokat és az utazási eszközöket, hogy az utazásuk biztonságos és zavartalan legyen.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Philae templom


1. Miért híres a Philae templom?
A Philae templom Egyiptomban található, és a legjobb példája az úgynevezett "Ptolemaioszi stílusnak". A templomot az ókori egyiptomiak Istennőjének, Isisnek szentelték.

2. Hol található a Philae templom?
A Philae templom Aszuan található, Nílus folyó közepén található Philae szigeten.

3. Mikor épült a Philae templom?
A templom építése a ptolemaioszi korszakban kezdődött (kb. i.e. 380), majd több későbbi időszakban is bővítették és átépítették.

4. Miért került a Philae templom áthelyezésre?
Azt tervezték, hogy Nagy Aszuáni gát felépítésekor a templom megsemmisül, mert a szigetet elárasztotta volna a Nílus víze. Az UNESCO összefogásával és más országok támogatásával a templomot áttörték és a közelben lévő Ágilkia szigetre helyezték át.

5. Milyen stílusban épült a Philae templom?
A templom egyedülálló Ptolemaioszi stílust képvisel, amely az ókori egyiptomi és görög építészeti elemek keverékét testesíti meg.

6. Milyen jelentősége volt a Philae templomnak az ókori egyiptomiak számára?
A templomot az egyiptomiak Isis istennőjének szentelték, és fontos szerepet játszott az ókori egyiptomi vallásban és a kultúrában. A templom fontos vallási központ és zarándokhely volt.

7. Milyen turisztikai látnivalók találhatók a Philae templom közelében?
A Templom közelében több más történelmi látványosság is található, beleértve a Kozmi és Oszirisz templomokat, valamint az Aszuáni Gátot.

8. Kik látogathatják meg a Philae templomot?
Bárki meglátogathatja a Philae templomot, amely bekapcsolódott az UNESCO Világörökség listájára.

9. Mennyi időt kell szánni a Philae templom látogatására?
A templom látogatása általában kb. 1-2 órát vesz igénybe, de ez függ az időkorlátoktól és a látogatói preferenciáktól.

10. Van-e bejárató díj a Philae templom látogatásához?
Igen, a látogatóknak belépődíjat kell fizetniük a templomhoz való hozzáférésért. Az árak változhatnak, ezért érdemes előzetesen tájékozódni.


Ünnep Egyiptom Philae templom


Az egyiptomi nyaralások legnépszerűbb látványosságai közé tartozik a Philae templom.a Nile folyó egyik kis szigetének a déli végén található. Az épületet a 3. dinasztia alatt építették, de később átépítették, és a ptolemaida korban ismét felépítették.

Az épületet eredetileg Isis istennőnek szentelték, akinek a legendája szerint itt találta meg férje, Osiris testeit. A templomot későbbi korokban más isteneknek is szentelték, és az alapvető építési stílus a korok során változásokon ment keresztül.

A Philae templom azonban nem csak egyszerű épület, hanem vallási központ is volt a környéknek. Az emberek sokszor utaztak ide, hogy imádkozzanak és áldozatokat hozzanak az isteneknek. Az épületben számos kápolna található, amelyek különböző isteneknek vannak szentelve.

Azonban, a Philae templom számos szenvedést is átélt az évek során. Az épületet az 1900-as évek elején újjá kellett építeni a vezetékes gátak kialakításakor a Níluson. A templom teljes épületét áthelyezték az új helyére, ahol több mint 9 évbe telt, hogy újra felépítsék. Ma már a látogatók a templomot egy mesterséges szigeten látogathatják meg, amely azzal a céllal került kialakításra, hogy megvédi az épületet az áradásoktól.

A templomhoz minden nap számos turista érkezik, hogy megtanulja az egyiptomi történelem egyik legszebb épületének történetét. A látogatók kellemes sétát tehetnek az épület körül, ahol gyönyörű művészeti darabokat találhatnak, beleértve az egyedi szobrászati ​​munkákat is. A templom a Nílus partján fekszik, így a látogatók akár hajóval is eljuthatnak ide.

Összességében a nyaralás Egyiptomban, a Philae templom látogatása olyan élmény, amelyet sosem fogunk elfelejteni. A lélegzetelállító művészeti és építészeti jelentősége mellett a templom története felejthetetlen élményt nyújt azok számára, akik szeretnék jobban megérteni az egyiptomi kultúrát.


Időjárás Egyiptom Philae templom


Az évezredek óta fennálló Philae templom Egyiptom egyik legmeghatározóbb műemléke, amely elképesztő helyen található. A templom a Nílus folyó partján, az aszwan-i gát közelében helyezkedik el, és gyönyörű környezettel rendelkezik. Az egyik legérdekesebb dolog a templommal kapcsolatban az, hogy Philae szigetén található, amelyet egy kis lakatlan szigetcsoport alkot.

Az időjárás Egyiptomban általában meleg és száraz, azonban a Philae templom különleges klimatikus viszonyokkal rendelkezik. A közeli Nílus folyó jóval hűvösebb levegőt hoz magával, így ez a terület relatíve hűvösebb a környező sivataghoz képest. A templomra leginkább a forró nyári hónapokban jellemző a magas hőmérséklet, de a Nílus közelsége miatt a kellemes szellő enyhíti a hőséget.

A nyári időszakban a hőmérséklet Egyiptomban általában 35-45 Celsius-fok között mozog, és az aszwan-i térség sem kivétel. Az időjárás ebben a szezonban nagyon száraz, és gyakran előfordulhatnak hőséghullámok. Azoknak, akik a Philae templomot látogatják, érdemes vízzel, naptejjel és kalappal felkészültnek lenniük.

Az őszi és tavaszi időszakok kiegyensúlyozottabb időjárást hoznak Egyiptomba és a Philae templomhoz. A hőmérséklet általában 25-35 Celsius-fok között mozog, a levegő pedig kissé nedvesebb lehet, ami enyhítheti a hőséget. Ezek a hónapok a legideálisabbak a látogatásra, mivel a turisták általában kényelmesebben érzik magukat a kellemesebb időjárás miatt.

A téli időszak az egyetlen olyan időszak, amikor Egyiptomban hűvös időjárással kell számolni. A hőmérséklet 10-20 Celsius-fok között mozoghat, így melegebb réteges öltözködés ajánlott. Ebben az időszakban kevesebb turista látogatja a Philae templomot, de azoknak, akik nem zavarja a hűvösebb időjárás, fantasztikus élmény lehet felfedezni a templomot a romantikus téli tájban.

A Philae templom tehát egész évben látogatható, és minden évszakban más élményt nyújt az időjárás által. A nyár a forró hőséget hozza magával, a tavasz és az ősz kellemesebb hőmérsékletet nyújt, míg a tél valódi különlegessé válik a hűvös idő és a turisták viszonylagos hiánya miatt. Bármilyen időjárásban is látogatjuk meg a templomot, garantáltan elkápráztat minket az épületek bája és a környezet szépsége.


Nejrozsáhlejší online výběr letenek

98% boldog ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

A legkedvezőbb repülőjegyek minden országba a világon

Olcsó repülőjegyek az egész világba egy weboldalon.

Repülőjegyek felderítése