Keresse meg a legolcsóbb járatokat

Izland Þingvellir (Nemzeti Park)

Időjárás Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Izland az északi szélességén elhelyezkedő szigetország, amely híres lenyűgöző és változatos tájairól, valamint különleges időjárási viszonyairól. Az ország legnagyobb városa, Reykjavík közelében található Þingvellir Nemzeti Park egy olyan különleges terület, ahol az időjárási jelenségek folyamatosan változnak és megragadják az emberek képzeletét.

Thíngvellir Ófþingi nevű helyén található, ami az ókorban Izlandi Parlament helyszínének számított. Ezen kívül a törvényhozás és az igazgatás központja is volt korábban. Ennek a kulturálisan és történelmileg fontos helynek a változatos időjárási viszonyai nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek életében maradandó élményt nyújtsanak.

Izland az első pillanattól kezdve lenyűgözi az embereket, amikor átlépik az ország határait. Az ország híres a drámai sziklás tájairól, a kihalt lávafolyosóiról és az aktív geotermikus területeiről. A Þingvellir Nemzeti Park is ilyen különlegesen szép helyszín, ami az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont az országban.

Az időjárási viszonyok a Þingvellir Nemzeti Parkban változatosak és gyakran kiszámíthatatlanok. Az országban általában hűvös éghajlat uralkodik, és a parkban is tapasztalhatóak óriási hőmérsékletingadozások. Nyáron, az időjárás lehet meglehetősen enyhe, de a hőmérséklet gyakran változik az egyenes napsütéstől az esőáztatta felhőkhöz, amelyek hirtelen folyóvíz áradásokat vagy ködöt eredményezhetnek. Az idő olyan gyorsan változhat, hogy egyszerre tapasztalhatjuk a napsütést és a felhőzést a park különböző részein.

Télen, Izland hideg időjárással küzd, és sokszor előfordulhat havazás is a Þingvellir Nemzeti Parkban. A hőmérséklet akár mínusz fokokra is leeshet, és az erős szél még hidegebbé teszi az érzetett hőmérsékletet. Ezért a látogatóknak legalább egy réteg meleg ruhát kell viselniük, ha a parkban tartózkodnak, hogy megtartsák testhőmérsékletüket.

A Þingvellir Nemzeti Park időjárási jelenségei nem csupán a hőmérsékleti változásokkal korlátozódnak. A park területén különleges az éghajlati jelenségek sokasága is. Az északi fény, amely Izlandon megfigyelhető, rendkívül lenyűgöző lehet. Az északi fény jelenségével az ég felfele színeződik, és a szabad szemmel láthatóvá válnak a zöld és piros fénysugarak. Þingvellir kiváló helyszíne ennek a természeti csodának, amely sok látogatót vonz.

A Þingvellir Nemzeti Park lélegzetelállító és változatos tája a változékony időjárással együtt olyan élménnyel ajándékozza meg a látogatókat, amilyet sehol máshol nem tapasztalhatnak. Ezért érdemes betervezni egy utazást erre a különleges helyszínre, ahol a szép táj mellett az izlandi időjárás varázslatos viszonyait is megcsodálhatjuk.


Szállás Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Izland, a Föld egyik legelképesztőbb természeti csodájával büszkélkedhet, ahol a vulkáni tevékenység és a gleccserek találkoznak. Az ország számtalan látnivalóval rendelkezik, de ha valami igazán különlegesre vágyik, akkor látogasson el Þingvellir Nemzeti Parkba. A park Izland fővárosától, Reykjavíktól mintegy 50 km-re keletre található, és az ország egyik legfontosabb történelmi és geológiai helyszíne.

A Þingvellir Nemzeti Park a világ egyik legismertebb tektonikus törésvonalában található, ahol az eurázsiai és északi-amerikai lemez találkozik. Ez a különleges helyszín biztosítja a látogatóknak a lehetőséget, hogy egyedülálló geológiai és történeti tapasztalatokat szerezzenek.

A park neve "Thing" - az izlandi parlament középkori neve - és "vellir" - síkság - összevonásából származik. A helyszín azért vált olyan jelentőséggel bíró helyszínné, mert ide történt a világ első nemzeti parlamentjének, az Alþinginek a megalapítása az 930-as években. Az Alþingi, amely Izland függetlenségét és modern történelmét meghatározó intézmény volt, itt gyűlt össze egyszer évente.

A Þingvellir Nemzeti Park a látogatókat lélegzetelállító természeti szépségeivel varázsolja el. A park területén találhatóak vulkáni kúpok, gleccserek és vízesések, amelyek a látogatók számára lenyűgöző élményt kínálnak. A park legjelentősebb jellemzője azonban a törésvonal melletti szurdok, amely a tektonikus lemezek határvonalát képezi. A szurdok nem csak lenyűgöző látványt nyújt, hanem egyben a világ legrégebbi parlamenti közgyűlési helyszíne is. Itt zajlottak az Alþingi ülései több mint 800 éven keresztül.

A parkban számos sétány és gyalogút található, amelyek segítenek a látogatóknak felfedezni a terület lenyűgöző természeti szépségeit. A parkban elhelyezett információs táblák és kiállítások lehetőséget biztosítanak a látogatóknak, hogy megismerjék az Alþingi történetét és az itt zajlott történelmi eseményeket. A park területén szálláslehetőségek is elérhetőek, amelyek lehetőséget nyújtanak a látogatóknak, hogy egy egész napot a természet közelségében tölthessenek.

A Þingvellir Nemzeti Park egy olyan hely, ahol a természeti és történelmi látnivalók egyszerre találhatóak meg. A szállás lehetőségeknek köszönhetően ez a hely a tökéletes kiindulópont lehet egy izgalmas és kalandos feltáró utazáshoz Izlandon. Ha valaki a szállásra az Þingvellir Nemzeti Parkban esik a választása, biztos lehet benne, hogy ez az élmény egy életre szóló emlék marad.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


1. Miért nevezik Þingvellir Nemzeti Parknak?
A Þingvellir Nemzeti Parkot azért nevezik így, mert ez a terület volt az Izlandi Alþing (parlament) hajdani helyszíne. Így a nemzeti park a történelmi jelentőségét hivatott megőrizni.

2. Hol található Þingvellir Nemzeti Park?
A Þingvellir Nemzeti Park Izlandon található, és az ország legtöbb látogatója által ismert híres látnivaló. Közel található Reykjavikhoz, az ország fővárosához.

3. Milyen tevékenységek érhetők el Þingvellir Nemzeti Parkban?
A nemzeti parkban számos tevékenység érhető el, például túrázás, hegymászás, horgászat és búvárkodás. A parkban találhatók jól karbantartott turistaösvények és számos tó és folyó, ami különleges természeti szépségeket kínál.

4. Miért érdemes meglátogatni Þingvellir Nemzeti Parkot?
Meglátogatása során a látogatók csodálatos természeti tájakkal találkozhatnak, beleértve vízeséseket, vulkáni tájakat és a parkban található vulkáni krátereket. Továbbá, az Þingvallavatn tóban fürdőzők megtapasztalhatják a híres Silfra repedést, amely a híres Európa és Amerika tektonikus lemezhatár. Ez a helyszín ideális a természetkedvelők, túrázók és fotósok számára.

5. Milyen időszakban érdemes látogatni Þingvellir Nemzeti Parkot?
A nemzeti park bármikor látogatható, ám a legideálisabb időszak a nyár. Ez a szezon ideális a túrázáshoz, és a látogatók több nappal a naplemente után is élvezhetik a természet szépségét. A park azonban a teljes év során nyitva tart, és minden évszak izgalmas kalandokat kínál.

6. Van-e belépődíj a Þingvellir Nemzeti Parkba való belépéshez?
Igen, a park látogatásához belépődíjat kell fizetni. A díj mértéke változhat a látogatók korától és csoportmérettől függően. Érdemes előre tájékozódni a hivatalos honlapon a díjakról és a látogatási feltételekről.

7. Van-e idegenvezetés a Þingvellir Nemzeti Parkban?
Igen, Þingvellir Nemzeti Parkban turisztikai hivatal és látogatóközpont is található. Itt lehet könyveket, térképeket és egyéb információkat kapni a parkról. Emellett számos idegentvezető vállal szervezett túrákat és vezetést a parkban.

8. Milyen állagú utakra kell számítani Þingvellir Nemzeti Parkban?
Az Þingvellir Nemzeti Parkban található utak változatosak és nehezebbek is lehetnek tehergépjárművek számára. A látogatóknak javasoljuk, hogy megfelelő járművel érkezzenek, beleértve az olyan járműveket, amelyek a hegyi utak és a gravitációs területek megközelítésekor is megfelelően igazodnak el az úton. Túrázóknak és gyalogosoknak kényelmes cipőt és kellő felszerelést ajánlott hordani.

Ezek a kérdések és válaszok segíthetnek az Þingvellir Nemzeti Parkba látogatóknak, hogy jobban felkészüljenek és kihasználják a látogatásukat.


Repülőjegy Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Ha egy izgalmas és kalandos nyaraláson töröd a fejed, akkor az Izland Þingvellir Nemzeti Park ideális célpont lehet számodra. Az izlandi Nemzeti Park az ország legfontosabb természeti látnivalói közé tartozik és egész évben várja a látogatókat. Amikor repülőjegyeket keresel, akkor több lehetőség is van az izlandi fővárosba Reykjavikba, ahonnan könnyen megközelítheted a Nemzeti Parkot.

Az Izland Þingvellir Nemzeti Park hatalmas történelmi és kulturális értékeket rejt. Itt tartották ugyanis az Izlandi Parlament (Alþingi) első ülését a 10. században. A terület a Gleðivík-völgy, a Hrafnagjá-szakadék és a Bergvík-völgy között található, és sűrűn találhatsz itt állatokat, mint például a szarvasokat és a vadludakat, de a Nemzeti Parkban folyók, kanyonok és vízesések is láthatóak.

Amikor Izlandra utazol, akkor több városba is repülőjegyet foglalhatsz, azonban a leggyakoribb választás Reykjavik, ahol több mint 30 nemzetközi légitársaság rendszeresen üzemelteti járatait. A városból a Nemzeti Park könnyen megközelíthető, autóbusszal vagy bérelt autóval, azonban a legtöbb turista egy körutazáson vesz részt, ahol a főbb látnivalókat tekintik meg, többek között az Þingvellir Nemzeti Parkot is.

A repülőjegyek ára az idény és az indulási helytől függően változik, így mindig ellenőrizd a jegyárakat, és keress korai foglalási kedvezményeket is. Az igazán jó időzítés, hogyha a főszezon előtt, májusban vagy szeptemberben utazol, a jegyek árai ilyenkor általában alacsonyabbak. Előfordulhat azonban, hogy az általa választott bejegyződési pont miatt a repülőjegy drágább, és ebben az esetben célszerű keresni alternatív repülőtereket, ahonnan olcsóbb lehet a járat.

Összegzésképpen elmondható, hogy Izland és különösen az Þingvellir Nemzeti Park egy csodálatos nyaralási célpont, ahol láthatod az egyik legszebb természeti látnivalót, amelynek a történelmi, kulturális és élővilági értéke is magával ragadó. A repülőjegyek ára változó, de korai foglalással és az alacsonyabb szezonnal lehetőség van az árak csökkentésére. Ne habozz, és foglalj repülőjegyet Izlandra, hogy elindulhass a legjobb kalandodra!


Ünnep Izland Þingvellir (Nemzeti Park)


Az izlandi Þingvellir Nemzeti Park egy igazán különleges hely, amit semmi máshoz nem lehet hasonlítani. A park a világ egyik legnagyobb tektonikus régiója, a Mid-Atlantic Ridge találkozópontján fekszik, ami már önmagában is lenyűgöző lehetőséget kínál a turistáknak.

A Nyugat-Európát és Észak-Amerikát összekötő tektonikus régió számos látnivalót kínál, amelyek közül az egyik legismertebb a Peningagjá-szakadék. A tektonikus lemezek közötti repedés által kialakított hatalmas szakadék általában a nyugati parkbejáratnál található, és minden látogató számára elérhető.

Az Þingvellir Nemzeti Park az ország egyik leglátogatottabb helye, és a turisták széles skálája látogat ide minden évben. A park számos tevékenységet kínál, amelyek között szerepelnek az egyszerű sétautak, a hegymászás, az ejtőernyős ugrás, a búvárkodás, a téli sportok, a halászat és az állatok megfigyelése.

A park az izlandi történelem egyik legfontosabb helyszíne is, és korábban a nemzeti törvényhozás (Alþingi) találkozóhelye volt, ami a 10. századtól a 18. századig a politikai élet középpontjában állt. Az Þingvelliri kihalt falujában több, mint 50 épület található, amelyeket az állambiztonság korábban használt, amikor még az ide vasúton és fiaként érkeztek a látogatók.

A nemzeti parkban található gyönyörű természeti területek között van a Law Rock (Lögberg), amelynek tetején a törvényhozók ülésekülése kezdődött. Az erdős rész a flóra és a faunál lenyűgözőbb a természettudósok számára, míg a kőzetek alatti eredeti, természetes káderek csodálatraméltóak a búvároknak.

Az Þingvellirben található különösen érdekes cél a Silfra-aréna, az óceán szivárogtató források találkozópontja. A kristálytiszta víz az izlandi jégkorszak tiszta, friss tápanyagot szolgáltat a helyi növényvilágnak. A tiszta víz és a hihetetlenül szép természeti környezet egy valódi kalandot ígér búvárhajók számára.

Összességében az Þingvellir Nemzeti Park az egyik legkülönlegesebb és legvonzóbb hely az egész izlandi szigeten. A parknak olyan sok látványos dolgot nyújt, hogy a turisták többsége nem érezheti megbízónak magát. A páratlan (de nem eléggé bonyolult) autós útvonalak miatt a park könnyen elérhető és látványos, így az Þingvellir-re látogatók veszélyeztetés nélkül fedezhetik fel a területet. Ha az izlandi nyaralása valóban különleges és felejthetetlen élményekkel teli legyen, akkor az Þingvellir a turista tetejére kerül a listán!


Nejrozsáhlejší online výběr letenek

98% boldog ügyfelek

A legalacsonyabb ár garantáltan

A legkedvezőbb repülőjegyek minden országba a világon

Olcsó repülőjegyek az egész világba egy weboldalon.

Repülőjegyek felderítése